Danmarks bedste romkugle

AABENRAA

Kendt familiebageri vinder stor pris: - Danmarks bedste romkugle er fra Sønderjylland

Nyemans Bageri i Aabenraa har vundet prisen for Danmarks bedste romkugle 2024. Kunderne skal dog væbne sig med en smule tålmodighed, hvis de vil smage den nye vinderromkugle.

Frederik Brogaard Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Aabenraa/Herning: - Vi ryster helt.

Sådan lyder det fra en tydeligt overrasket og meget glad Nanna Nyeman Grønnebæk, efter at Nyeman's Bageri i Aabenraa tirsdag eftermiddag vandt prisen for Danmarks bedste romkugle 2024.

- Det er helt sindssygt, og vi kan ikke helt forstå det. Det er mega, mega stort. Det betyder meget og det er at kæmpe skulderklap, som vi har fået af folk, vi slet ikke kender, siger Nanna Nyeman Grønnebæk, der ejer Nyeman's Bageri sammen med sin mand, kort efter at titlen var kommet i hus ved fødevaremessen Foodexpo 2024 i Herning.

Romkuglen fra Nyeman's Bageri, som nu er kåret til Danmarks bedste, er lavet med rom og overtrukket lys chokolade og ristede hasselnødder. Og det er helt bevidst.

- Vi har holdt os til det helt traditionelle, for det er det, vi forbinder med en romkugle siger Nanna Nyeman Grønnebæk

 

Får travlt

For to år siden blev Nyeman's Bageri nummer fire i konkurrencen... 

- Vi ved snart ikke, hvad der venter, men jeg tænker, vi får ret travlt. Seest Bageri har givet os nogle tips og tricks efter at de vandt for to år siden, så det er godt med nogle gode kolleger, siger Nanna Nyeman Grønnebæk, der nu ser ind i nogle vilde dage.

- Jeg forventer, at vi kommer til at sælge rigtig mange. Men onsdag må kunderne ikke forvente, at vi har flere tusinde romkugler på lager, for vi har været på messe i to dage. Vi håber, at vi fra på mandag har en masse klar, siger Nanna Nyeman Grønnebæk.

Hun fortæller desuden, at bageriet har indkøbt en ny maskine, så de fremover kan lave mange flere romkugler.